Wie zijn we?

Wie is Rolinde?

*** Rolinde is momenteel in zwangerschapsverlof  ***

Al van jongsaf ben ik geïnteresseerd in biologie, geneeskunde, de werking van het lichaam, de medische wereld. De  masteropleiding biomedische wetenschappen was dan ook een logische keuze. Gebeten om meer te weten over de interacties tussen voeding en gezondheid, volgde ik nadien nog de professionele bachelor in de voedings- en dieetleer. Daarna belandde ik in de onderzoekswereld waar ik een doctoraat behaalde in de toegepaste biologische wetenschappen. Hier leerde ik met een kritische blik naar informatie kijken, probleemoplossend en analytisch denken, maar ook echt luisteren naar mensen en zoeken naar dieperliggende oorzaken voor problemen. Na een kleine 10 jaar gewerkt te hebben als wetenschappelijk onderzoeker, begon het bij mij te kriebelen om hier meer mee te doen.

In 2013 en 2015 werd ik moeder van twee prachtige meisjes. Ik vond het moeilijk dat er zoveel onduidelijkheid was in adviezen van zorgverleners over borstvoeding, omgaan met koemelkeiwitallergie, starten met vaste voeding, enzovoort. Daarop begon ik te graven in de kennis rond voeding en gezondheid bij kinderen en zwangere vrouwen. Ik las tal van boeken, wetenschappelijke artikels en volgde gevorderde cursussen in dit vakgebied in binnen- en buitenland.  Begin 2017 startte ik samen met Babette Demuynck de werkgroep Kinderdiëtisten op. In december 2018 verschijnt mijn eerste boek ‘Blij koemelkvrij‘, een gids voor iedereen die met koemelkallergie bij jonge kinderen te maken krijgt.

Als erkend diëtiste voor zwangeren en kinderen tot en met 5 jaar komen mijn interesse in voeding en passie om mensen te helpen en het uitpluizen van complexe vraagstukken en problemen samen.     

Rolinde Demeyer

Opleiding

 • Academische Master Biomedische wetenschappen (KULeuven, 2001-2005)
 • Professionele Bachelor Voedings- en Dieetkunde (KHLeuven, 2005-2006)
 • Doctoraat in de Toegepaste Biologische Wetenschappen (UGent, 2007-2011)
 • Post-HBO Kindervoeding en Kinderdiëtetiek (HAN, Nederland, 2015)
 • Postgraduaat Lactatiekunde (UCLL, 2017-2018)
Je kan bij Rolinde terecht voor:
 
 • Allergieën en intoleranties bij jonge kinderen en tijdens borstvoedingsperiode
 • Moeilijke etertjes
 • Starten met vaste voeding
 • Gezonde voeding voor jonge kinderen
 • Gewichtsopvolging jonge kinderen

Wie is Hylke?

Hylke Hakelbracht

Opleiding

 • Professionele Bachelor Voedings- en Dieetkunde (UCLL)
 • Postgraduaat Lactatiekunde (UCLL, 2018-2019)
 • Post-HBO Kindervoeding en Kinderdiëtetiek i.o. (HAN, Nederland, 2020)

 Altijd gefascineerd door de 2 beroepen vroedkunde en diëtist koos ik uiteindelijk om de opleiding diëtist te volgen. Dat wakkerde mijn interesse, op vlak van voeding, voor het begeleiden van vrouwen rond de zwangerschap en kindjes nog meer aan. Het volgen van de postgraduaat lactatiekunde was voor mij de ideale aanvulling om deze doelgroep op vlak van (borst)voeding te kunnen begeleiden.

Ik begeleid sinds anderhalf jaar mensen als diëtist op allerlei domeinen. Na mijn zeer aangename stage-ervaring bij Rolinde Demeyer en De Bakermat, ben ik blij mij nu te kunnen richten op voeding en gewichtscontrole rond en na de zwangerschap zowel voor mama’s als baby’s.

Daarnaast werk ik ook op de afdelingen pediatrie en cardiologie in ZNA Middelheim.

Je kan bij Hylke terecht voor:

 • Voeding voor, tijdens en na zwangerschap 
 • Voeding tijdens borstvoedingsperiode 
 • Gezonde voeding voor jonge kinderen
 • Gewichtsopvolging jonge kinderen
 • Allergieën en intoleranties bij jonge kinderen en tijdens borstvoedingsperiode
 • Moeilijke etertjes