Wie ben ik?

Welkom! Mijn naam is Rolinde Demeyer

Mijn visie

Als ouder heb je het beste met je kind voor, welke keuzes je ook maakt. Ik wil je hierin bijstaan en ondersteunen.  Ik vind het belangrijk dat je beslissingen kan maken  op basis van  correcte, onafhankelijke informatie. Ik baseer me op wetenschappelijke en praktijkkennis. Ook jouw ervaringen en voorkeuren zijn van groot belang.  Ik reik je praktische handvaten aan en werk samen met jou werkbare manieren uit om je doel te bereiken. Wanneer er geen pasklaar antwoord is, zoek ik het voor je uit. Indien nodig verwijs ik je door naar een meer gespecialiseerde zorgverlener.

Wie is Rolinde Demeyer

Wie ben ik?

Al van jongsaf ben ik geïnteresseerd in biologie, geneeskunde, de werking van het lichaam, de medische wereld. De  masteropleiding biomedische wetenschappen was dan ook een logische keuze. Gebeten om meer te weten over de interacties tussen voeding en gezondheid, volgde ik nadien nog de professionele bachelor in de voedings- en dieetleer. Daarna belandde ik in de onderzoekswereld waar ik een doctoraat behaalde in de toegepaste biologische wetenschappen. Hier leerde ik met een kritische blik naar informatie kijken, probleemoplossend en analytisch denken, maar ook echt luisteren naar mensen en zoeken naar dieperliggende oorzaken voor problemen. Na een kleine 10 jaar gewerkt te hebben als wetenschappelijk onderzoeker, begon het bij mij te kriebelen om hier meer mee te doen.

In 2013 en 2015 werd ik moeder van twee prachtige meisjes. Ik vond het moeilijk dat er zoveel onduidelijkheid was in adviezen van zorgverleners over borstvoeding, omgaan met koemelkeiwitallergie, starten met vaste voeding, enzovoort. Daarop begon ik te graven in de kennis rond voeding en gezondheid bij kinderen en zwangere vrouwen. Ik las tal van boeken, wetenschappelijke artikels en volgde gevorderde cursussen in dit vakgebied in binnen- en buitenland.  Begin 2017 startte ik samen met Babette Demuynck de werkgroep Kinderdiëtisten op. In december 2018 verschijnt mijn eerste boek ‘Blij koemelkvrij‘, een gids voor iedereen die met koemelkallergie bij jonge kinderen te maken krijgt.

Als erkend diëtiste voor zwangeren en kinderen tot en met 5 jaar komen mijn interesse in voeding en passie om mensen te helpen en het uitpluizen van complexe vraagstukken en problemen samen.