fbpx

Online cursus voor ouders die hun kind ontspannen en vol vertrouwen willen voeden

Online cursus - Meer rust aan tafel

*** De cursus is momenteel gesloten. Inschrijven is niet mogelijk. Meld je aan op de wachtlijst als je graag op de hoogte wordt gehouden van een nieuwe editie ***

Hoe heerlijk is het om gewoon gezellig aan tafel te zitten met je kroost. Ze te zien genieten van hun eten, zonder stress, zonder strijd, zonder zorgen. Wat als je ontspannen aan tafel kan zitten en vertrouwen dat je kind eet wat hij nodig heeft en er ook van geniet?

Je vindt het belangrijk dat je kind gevarieerd en graag eet. Maar je ziet het even niet meer. Of misschien loopt nu alles vlotjes en wil je problemen in de toekomst voorkomen?

Herken je dit?

 • Je hebt het gevoel dat er maar twee opties zijn: Strijden voor iedere hap of opgeven en alleen op tafel zetten wat je kind zeker eet.
 • Je ziet op voorhand al op tegen de maaltijd en het drama dat er bij komt kijken.
 • Je bent bezorgd of je kind wel alles binnen krijgt wat hij nodig heeft om te groeien en te ontwikkelen.
 • Je bent op zoek naar een evenwicht tussen gezond eten én rust aan tafel.
 • Je zou graag meer vertrouwen hebben rond maaltijden, voor jezelf en je kind. Ook als je kind net heel veel eet.

Zou je liever dit zien?

 • Minder stress rond eten.
 • Een gezellige, aangename sfeer aan tafel.
 • Een omgeving die je kind stimuleert om allerlei soorten eten te proeven (ja ook groenten!).
 • Vertrouwen dat je kind eet wat het nodig heeft en dat je aanbiedt wat je kind nodig heeft.
 • Een kind dat plezier heeft aan eten, dat zichzelf graag ziet en zichzelf vertrouwt met eten.

I feel you! En het kan, ook voor jouw kind, ook voor jouw gezin. Ik heb deze cursus ontwikkeld omdat ik zo ontzettend veel vragen krijg over maaltijden die moeilijk verlopen. Zo veel ouders zijn op zoek, je bent echt niet alleen! Maar die maaltijden kunnen anders verlopen, echt waar. 

Na deze cursus ken je de valkuilen, die maaltijden net moeilijker kunnen doen verlopen. Je krijgt vertrouwen en concrete tips om je kind en je hele gezin te helpen. Wanneer de rust weerkeert, zal je zien dat je kind meer zal willen proeven en met plezier zal eten.  Met deze cursus wil ik je een stevige basis meegeven om aan de slag te gaan met je gezin, voor meer rust aan tafel.

Wat vonden andere deelnemers van de cursus?

Hey, ik ben Rolinde​

Rolinde Demeyer

Ik ben kinderdiëtist, lactatiekundige en mama van 3 kinderen tussen 0 en 7 jaar oud. Als mama begrijp ik he-le-maal hoe de leeuw(in) in jezelf het kan overnemen wanneer het om het welzijn van je kinderen gaat. Net als iedere ouder wil ik ook alleen maar het beste voor mijn kinderen.

Als diëtist heb ik jarenlange ervaring met het begeleiden van ouders die moeilijkheden ervaren aan tafel met hun jonge kinderen. Heel vaak komen dezelfde struikelblokken terug. Samen bouwen we stap voor stap aan het herwinnen van vertrouwen van zowel de ouders als de kinderen. Deze ervaring wil ik graag met jou delen op een laagdrempelige manier.

Dit is helemaal voor jou:

Een unieke cursus waarin mijn ervaring uit de praktijk en kennis uit verschillende opleidingen worden gebundeld. Het is een cursus om helemaal zelf mee aan de slag te gaan. Superpraktisch met heel veel tips en opdrachten om even stil te staan bij je eigen gezin. Verwacht geen quick fix of trucje om je kind binnen de week alle soorten groenten te laten eten. Nee, ik wil je helpen met een resultaat dat een blijvende basis is voor de rest van het leven van je kind! We vertrekken vanuit rust, vertrouwen en verbinding, en dat vraagt tijd. 

Het is een doe-het-zelf-cursus met de best mogelijke basis om aan de slag te gaan met je gezin. Deze cursus is echter geen één-op-één begeleiding. Wil je toch liever het hele verhaal van je kind individueel bespreken? In dat geval boek je beter een consultatie via deze link

5 modules

 1. Normale eetontwikkeling: wat kunnen we verwachten van een jong kind?
 2. Stress en angst aan tafel verminderen: voor je kind en/of jezelf
 3. Een veilige, rustgevende routine creëren
 4. Een optimale eetomgeving en omgaan met uitdagend gedrag aan tafel
 5. Essentiële voedingsstoffen en omgaan met tussendoortjes en desserts

Iedere module bestaat uit

 • Video met de basis uitleg
 • Aparte, inspirerende posts die dieper in gaan op de verschillende thema’s
 • Een hoofdstuk in het digitale werkboek
 • Opdrachten om zelf actief aan de slag te gaan
Daarnaast krijg je ook nog extra bonussen op pdf, waaronder “Hoe stel ik een ideaal tussendoortje samen?”
 

We eindigen met een live Q&A waarbij ik dieper in ga op jullie meest prangende vragen. Deze Q&A kan achteraf nog opnieuw bekeken worden.

Alle informatie, inspiratie en interactie gebeurt op een apart instagramaccount. Op deze manier krijg je alles op een hele laagdrempelige manier binnen zodat je je volledig kan onderdompelen in het thema. Achteraf krijg je tijd om alles te herbekijken. Geen apart platform om op in te loggen, geen extra taak waaraan je moet denken. Gewoon daar waar je dagelijks bent, samen met andere ouders.

Praktisch

Voor wie is deze cursus?

De cursus richt zich in eerste instantie op ouders van peuters en kleuters, die moeilijkheden ervaren aan tafel. Maar ook ouders van jongere of oudere kinderen, of ouders die geen problemen ervaren, kunnen veel hebben aan deze tips, net om problemen te voorkomen.

Heeft je kind een bepaalde voorgeschiedenis (bvb sondevoeding, meerdere allergieën, prematuriteit, ASS,…) dan kan een individuele begeleiding noodzakelijk zijn. Deze cursus kan wel nog steeds een goede basis bieden om de individuele begeleiding te ondersteunen.

Voor wie is deze cursus niet?

Deze cursus is niet voor jou als

 • Je één-op-één begeleiding voor al je vragen verwacht. Daarvoor kan je wel terecht op consultatie.
 • Je niet meteen van plan bent om aan de slag te gaan met de rust aan tafel. Je haalt het beste resultaat uit de cursus als je de info en tips écht gaat toepassen. Daarom is er ook een einddatum op de cursus. Ik wil dat de cursus je echt helpt, en niet wordt opgeslagen om “ooit eens te bekijken”. 
 • Je een volledige en letterlijke uitgeschreven handleiding verwacht. Behapbare video’s zijn van de basis van deze cursus. Je krijgt wel een digitaal werkboek om de belangrijkste punten te bewaren.

Wanneer starten we?

We zijn gestart op 1 oktober 2020. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Hoe lang duurt de cursus?

Je krijgt gedurende zes weken nieuwe inhoud op de instagrampagina. Je behoudt t.e.m. 1 januari 2021 toegang om alles op eigen tempo te herbekijken. Op 17 december vindt de live Q&A plaats.

Hoe werkt zo’n instagramcursus eigenlijk?

De cursus vindt plaats op een geheime instagramaccount waar enkel deelnemers van de cursus toegang toe krijgen. Je meldt je na betaling aan met je persoonlijke instagramaccount. Op die manier hoef je niet in te loggen op een apart platform, maar krijg je je inspiratie heel moeiteloos op je telefoon. En je kan er ook ervaringen, tips, bezorgdheden en vragen uitwisselen met andere ouders.

Hoe kan ik me inschrijven?

Inschrijven is momenteel niet meer mogelijk. Je kan je wel inschrijven op de wachtlijst. Dan mis je de volgende editie zeker niet!

Jouw bijdrage

77€ (incl BTW) om toegang te krijgen tot dit volledige pakket.