Voedselintoleranties en -allergieën (voor professionals)

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 14/10/2019 - 15/10/2019
19:30 - 22:30

Locatie
't Borrelhuis

Categorieën


Zowel voor gezondheidszorgwerkers als voor de doorsnee consument is de nood aan onderbouwde informatie omtrent voedselintoleranties en -allergieën hoog. Veel gezondheidszorgwerkers in de eerste lijn komen daarom vaak met vragen rond deze problematiek in contact. Met deze opleiding bieden we een kwalitatieve wetenschappelijke achtergrond zonder de praktijk uit het oog te verliezen. We gaan namelijk interactief te werk en bespreken bij elk onderdeel specifieke casussen. De opleiding bestaat uit 4 delen.

Deel 1: Pathofysiologie
We bespreken de pathofysiologie van intoleranties en allergieën, en leren zo duidelijk het onderscheid tussen de twee kennen.

Deel 2 & 3: Specifieke voedselallergieën en -intoleranties
Het tweede luik gaat dieper in op de meest voorkomende voedselallergieën en -intoleranties. Dit behelst onder andere koemelkeiwitallergie, notenallergie en ei-allergie. Bij de intoleranties komen alvast lactose-intolerantie en FODMAP-intolerantie aan bod. Ook de niet-medicamenteuze en medicamenteuze behandeling van (symptomen van) intoleranties en allergieën komt aan bod.

Deel 4: Gluten
We spenderen speciale aandacht aan gluten en de pathologieën die hiermee in verband staan: coeliakie, non-celiac gluten sensitivity & tarwe-allergie.

Meer info en inschrijven via MediCourse