Recept: vegan roomkaas

Een roomkaas die in een koemelkvrij dieet past! Ik ben persoonlijk kei grote fan van dit receptje. 

Dit receptje past ook perfect in een veganistische voeding. De noten maken dit kazige smeersel erg voedzaam. Ze leveren vetten, eiwitten en ijzer. De cashewnoten die erin zitten zijn namelijk erg ijzerrijk. 

Benieuwd hoe je het maakt? 

Wat heb je nodig?

  • – 130 g geweekte cashewnoten
  • – peper en zout naar smaak
  • – 3 tl edelgist
  • – 1 tl appelazijn
  • – eventueel verse kruiden naar smaak (ik gebuikte bieslook)
 
1.  Doe de geweekte en uitgelekte cashewnoten, het edelgist en de appelazijn in de blender.
2. Mix de ingrediënten tot een smeerbare massa. Als het nog te vast is kun je een beetje water toevoegen.
3. Breng op smaak met peper, zout en eventueel verse kruiden.
 
Lekker tussen een wrap, op een toast, bagel of op de boterham. Smakelijk!
  •  

Wil je graag eens overleggen over je voeding en klachten bij je baby? Neem hier een kijkje voor de mogelijkheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: