Recept: Allergeenvrij brood

Onlangs poste ik een overzicht van tarwevrije broden in 3 grote supermarkten, heel handig als je snel even een broodje wilt gaan kopen als je kindje een tarwealergie heeft.

Er ontbrak nog een iets: een recept voor een zelfgemaakt allergeenvrij brood! Want geef toe, wat is er lekkerder dan een kraakvers zelfgebakken broodje?

Hieronder het recept šŸ˜‰

Wat heb je nodig?

  • 2 koppen havermout (kies voor glutenvrije bij een glutenintolerantie)
  • 2 koppen boekweitmeel of rijstmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • snuifje zout
  • 3 el zaden naar keuze (pompoenpitten, chiazaad, hennepzaad, lijnzaad..)
  • 2 koppen plantaardige melk

Hoe maak je het?

  • Maal de haver tot een grof meel.
  • Meng alle droge ingrediĆ«nten in een kom en maak een kuiltje.
  • Giet de plantaardige melk bij de droge ingrediĆ«nten.
  • Meng nu alle ingrediĆ«nten tot een beslag (consistentie cakebeslag).
  • Vet een rechthoekige bakvorm in met plantaardige olie en stort het beslag in de bakvorm.
  • Bak het brood 30 min. goudbruin in de oven op 200Ā°C.

Tip: maal de haver zeker niet te fijn zo krijg je een betere consistentie van het brood en nog wat vezels.

Rijst bied je best niet dagelijks aan kleine kindjes aan omdat het een hoog arseen gehalte kan hebben. Het rijstmeel kun je prima vervangen door boekweitmeel in het receptje. Voor de borstvoedinggevende mama kunnen beide.

Smakelijk!

Nog meer allergeenvrije kookinspiratie? Neem dan zeker een kijkje op de volgende blogs:

Wil je graag eens overleggen over je voeding en klachten bij je baby? Neem hier een kijkje voor de mogelijkheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: