Recept: Mueslibrood

Noten, zaden, pitten en volkoren granen. Dit mueslibroodje zit boordevol voedingsstoffen! Het past prima in de voeding tijdens de zwangerschaps-en borstvoedingsperiode, wanneer we toch wel wat extra energie kunnen gebruiken.

Voor kindjes bevat het wel iets te veel vezels die wat tijd vragen om te verteren. Hele noten geven we best ook niet voor 6 jaar zodat het kindje zich er niet in verslikt.

Je kunt de melk ook prima vervangen door een plantaardige melk en dan past het receptje ook in een koemelkvrij dieet :).

Wat heb je nodig?

  • 150g amandelmeel
  • 100g volkorenmeel
  • 50g gedroogde abikozen
  • 50g zaden- en pittenmix
  • 300 ml halfvolle melk of plantaardige melkvervanger
  • 200g havermout
  • 300g ongezouten gemengde noten
  • 1 ei
  • 2 el kaneel
  • snufje zout
  • 1,5 el bakpoeder

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Mix de havermout en de melk en laat 20 min staan.
  • Hak de noten in grove stukken en meng alle droge ingrediënten (amandelmeel, zaden-en pittenmix, kaneel, bakpoeder en snufje zout)
  • Snijd de gedroogde abrikozen in stukjes en meng onder de droge ingrediënten.
  • Voeg na het wellen van de havermout het ei toe aan de melk en havermout.
  • Meng alle droge ingrediënten met het ei-melk en havermout mengsel.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier. Spatel het deeg in de vorm en strooi was havervlokken over het deeg.
  • Bak in 1u gaar in een voorverwarmde oven van 175°C.

Ook lekker: gebakken mueslibrood in de pan met appeltjes en kaneel hmmm! Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: