fbpx

Recept: koemelk- en eivrije chocomousse. Vegan en zwangerschapsproof!

Hylke deelt graag een recept voor een héérlijke vegan chocomousse.

Zwanger zijn en genieten van een verse chocomousse kan met dit recept, zonder rauwe eieren!** Het is bovendien ook vrij van koemelk of room en dus ook geschikt voor mama’s die borstvoeding geven aan een kindje met een koemelkeiwit- en/of kippeneiallergie.

vegan chocomousse

Ingrediënten voor 6 porties:

  • 100g koemelkvrije chocolade ( de meeste merken hebben een koemelkvrije pure chocolade: Boni, Everyday, Jaques, Côte d’Or, Lovechock 93%, Bonvita Rice milk cocolate, Oxfam fair trade bio pure chocolade 70%)
  • Vaste deel van 1 blik kokosmelk van 400ml*
  • Aquafaba, vocht van 2 bokalen kikkererwten van 350g

Bereiding:

  • Smelt de chocolade en het vaste deel van de kokosmelk samen au bain-marie
  • Klop de aquafaba schuimig
  • Laat het warme chocolademengsel even afkoelen en spatel dan voorzichtig door de opgeklopte aquafaba
  • Verdeel in porties en zet 2 uur in de koelkast.
  • Smakelijk!

*Tip: zet de kokosmelk een dag op voorhand in de koelkast. Het vette gedeelte van de kokosmelk scheidt zich van het kokoswater en komt boven het kokoswater te liggen. Dit deel heb je nodig in dit receptje.

Aquafaba, klinkt wel als een toverspreuk maar is eigenlijk gewoon het vocht van een bokaal kikkererwten. Je kan het even schuimig kloppen als het wit van een ei. Daarom is het een ideale vervanger in dit receptje.

** Er is geen overtuigend wetenschappelijk bewijs dat rauwe eieren gevaarlijk zijn tijdens de zwangerschap.

%d bloggers liken dit: