Een 100% fruittaart

De verjaardag van je kind, toch altijd een beetje speciaal. En zeker die allereerste verjaardag, die moet in stijl gevierd worden! Maar wat schotel je je mini-feestvarken voor?
Mijn top-tip: Een heerlijke 100% fruit-taart! Voor onze oudste dochter was het een wel overwogen keuze met haar koemelkallergie. Maar bij kleine zus hebben we hetzelfde gedaan, ook al had ze geen allergieën. Die 1-jarigen zijn zot van fruit!

Hoe maak je deze supergezonde, maar vooral supermooie en lekkere taart? Heel simpel! Je snijdt een ronde schijf uit het midden van de watermeloen. Schil eraf, beetje bij trimmen met je mes tot hij weer mooi rond is. Dan snijd je nog een kleinere schijf uit, die je er bovenop zet.

En dan het leukste: Versieren! Je kiest zelf welk fruit je kleintje het liefste eet, en wat er op dat moment in de winkels ligt (of beter nog: in je tuin groeit). Wij kozen voor schijfjes kiwi, braambesjes, halve druiven (altijd overlangs in twee snijden tegen verslikken!), en kleurrijke stukjes meloen (oranje, wit, groen…). Met simpele koekjesvormen kan je gemakkelijk allerlei leuke vormpjes uit een plakje meloen duwen.

Mijn grootste zorg op voorhand? Hoe maak ik die stukjes fruit vast op de taart? Maar wat bleek: Nat fruit op een natte watermeloen blijft wonderwel vanzelf plakken! Hoera voor fysica! En of ze het lekker vond? Oordeel zelf…  😉

Eén gedachte over “Een 100% fruittaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: